Novi Vinodolski

 
  Ako želite provesti miran i ugodan odmor, te krenuti na put s minimalnom prtljagom upravo ste otvorili pravu starnicu.  
 

novi    smještaj    gdje smo    cijene    rezervacije    kontakt

 

Novi Vinodolski je slikovito turističko mjesto na obali Jadranskog mora na ulazu u Vinodolsku kotlinu sa pogledom na najveći jadranski otok Krk, blage mediteranske klime i kristalno bistrog mora. U mjestu i okolici nema industrije. Jedno od mjesta koje se nalazi , kao na bisernoj niski poredanih malih turističkih mjesta od Opatije do Senja, očekuju Vas lijepe šljunčane plaže i prekrasna ljetna atmosfera .

Mjesto ima dugu kulturnu i turističku tradiciju. Jedan od najstarijih evorpskih zakonika "Vinodolski zakonik " ustanovili su stanovnici toga područja još 1288. na pismu glagoljici i narodnim jezikom .

Mnogobrojne uvale sa kristalnoplavom vodom i šljunčanim plažama nude dokono izležavanje na suncu. Onima koji žele aktivni odmor pruža se mogućnost bavljenja sportom na vodi , plivanja, ronjenja, šetnje uz more, tenisa, vožnje bicklima do okolnih mjesta. Za ljubitelje dobre kuhinje postoje mnogobrojni restorani koji mame ukusnom hranom i dobrim vinima.

Ljepota ovoga kraja je poznata. Tu je i evropska aristokracija, prije svih ona sa austrijskog Carskog dvora tražila i našla odmor .

 

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

 

 

tel: +385 52 500147, +385 51 791348, e-mail: info@novivinodolski.org

 

design by parabureau        parabureau links .        parabureau alternate